KURS: ANDNING FÖR RYTTARE 


 

I Ryttarcoachingen och idrottspsykologin är andningen ett av de viktigaste och mest kraftfulla redskapen för att förändra.

 

Det används för att bryta och förändra känslor som rädsla eller nervositet och andra känslor som kan påverka din relation till hästen. Andningen kan användas för att bryta känslor som påverkar din närvaro och prestationsförmåga vid hantering av hästen, under ridning och vid tävling.

Du får under kursen ta del av tekniker jag använder i enskild coaching. Genom förståelse och inlärning av medveten andningsteknik kan du utveckla din förmåga att vara närvarande i din kontakt med hästen, öka din förmåga till fokus och koncentration, bli mer avspänd och rörlig och därmed  mer i balans i både kropp och sinne. 

 

 
I harmonisk, avslappnande miljö i vackra Häckeberga naturvårdsområde hålls kursen under en hel dag. Teori blandas med praktiska övningar. Under dagen serveras både fika och nyttig lunch och om vädret tillåter avnjuter vi den utomhus. Max 8 deltagare vilket ger möjlighet till personlig handledning.


Kursdatum            kl 9.00-17.00 Sista anmälningsdag  


Ur kursens innehåll:

Hur andas du och vad påverkar din andning?
Hur påverkar din andning din relation till hästen?
Hur påverkar din andning dina känslor, din kropp och din upplevelse?

Andningsteknik och övningar för att utveckla ett system
Andningsteknik för att hantera rädsla och nervositet

Andningsteknik för att höja fokus vid prestation 

Andning för att vara närvarande i relationen med din häst

Andningsövningar att utveckla tillsammans med din häst                                                   

Individuell vägledning 

KURSPRIS: 

I kursen ingår lunch, fika förmiddag och eftermiddag, kursmaterial med övningar för arbete hemma, ljudfil och övningar för att utveckla dig vidare tillsammans med din häst.

Kursavgift 1500 kr (inkl moms)

Platserna är begränsade till max 8 personer per kurs. 500 kr inbetalas i samband med anmälan till bg: 456-6972 eller Swish 070 776 34 68 och resterande avgift innan kursstart. Faktura/kvitto skickas via mejl. Sista anmälningsdag  

Anmälan till kursen är bindande. Detta innebär att du är garanterad din plats. Du får inte får tillbaka din kursavgift om du avbokar. Du kan däremot ha en ersättare på din bokade och betalda plats om du själv får förhinder. Vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg flyttas din anmälan och kursavgift till deltagande vid nästa kurstillfälle.

Anmäl till charlotte@horsesforlife.se eller ring/sms 070-776 34 68 eller använd knappen nedan.

Kursledare: Charlotte Almö Läs mer här